Geen website is hetzelfde

Als je plannen hebt voor een nieuwe website, is het eerste dat je weten wilt: ‘Wat kost een website?’ Wij kunnen ons voorstellen dat je niet in thuis bent in de wereld van webdesign en bovendien zie je veelal zeer uiteenlopende bedragen voorbij komen. De reden hiervoor is dat geen website hetzelfde is.

Ons werkgebied

Om je te helpen je alvast een beeld te vormen van de kosten hebben we deze hieronder grafisch uitgebeeld. Het beantwoordt de vraag ‘Wat kost een website?’ en we geven aan wat ons werkgebied is. Heb je toch nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen

Wat kost een website?

Kostenopbouw van een website

Het spreekt voor zich dat hoe groter, mooier, zoekmachinevriendelijker, creatiever, conversiegerichter en uitgebreider een website wordt gemaakt, hoe hoger de financiële investering is.

Dit zijn de onderdelen die invloed hebben op de kosten van een website:

  • Online strategie
  • Ontwerp en vormgeving
  • Keuze voor een standaard of maatwerk template
  • Technische (en complexe) functionaliteiten
  • Professionele teksten
  • Professioneel fotomateriaal of videobeelden
  • De vindbaarheid van de website (SEO)
  • Contentmanagement
     

Persoonlijk adviesgesprek

Graag gaan we met je in gesprek om te bepalen welke onderdelen belangrijk zijn voor jouw organisatie zodat we je een advies op maat kunnen geven. Benieuwd naar de kosten van een adviesgesprek? Neem contact met ons op.

Onderhoudskosten van een website

Het onderhouden van een website kost jaarlijks geld, bijvoorbeeld voor de hosting en het domein. Heb je uitgebreide plannen met je website, dan vraagt dat een hogere financiële investering. Het onderhoud van het Content Management Systeem (CMS) bijvoorbeeld, nieuwe functionaliteiten, nieuwe inhoud en natuurlijk je eigen uren. Ook daar moet je rekening mee houden.


Andere kosten van een website

Website voor ZZP en kleinbedrijf?

Beschik je als Zzp’er of als eigenaar van een klein bedrijf over een beperkt budget? Een eenvoudige website behoort ook tot de mogelijkheden. Groot of klein, wij helpen graag iedereen op de goede manier. Stuur een bericht aan kristian@westdesign.nl en we nemen contact met je op.