Mailchimp cursussen voor ieder niveau

We bieden zowel Mailchimp cursussen aan voor starters als gevorderden en een unieke cursus volledig samengesteld naar jouw persoonlijke wensen. Hierdoor kun je altijd een Mailchimp cursus kiezen waar je echt iets aan hebt en die past bij jouw situatie.

De prijs voor een privéles van 3 uur begint al bij € 319,- en kan ook incompany gegeven worden. Standaard geven we privéles en dit is uit te breiden naar een kleine groep gegeven binnen eenzelfde bedrijf. Er geldt dan een meerprijs voor de cursus per extra persoon. De meeste bedrijven kiezen voor een incompany Mailchimp cursus. Dit is nu eenmaal efficiënter dan wanneer je met een aantal medewerkers onze kant op komt. Wanneer Kristian op bezoek komt worden er voorrijkosten voor de cursus gerekend. Daarom sturen we bij de aanvraag van een cursus altijd eerst een offerte toe.

Ben je niet helemaal zeker welke Mailchimp cursus geschikt is? Bel of mail Kristian voor advies.

Incompany locaties van de Mailchimp cursus

De Mailchimp cursus wordt overal in Nederland incompany gegeven.  Bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Goes, Haarlem, Den Haag, Delft, Dordrecht, Westland, Rijswijk, Middelburg, Breda, Leiden, Zwolle, Almere, Enschede, Alkmaar, Leeuwarden en Groningen.

Over Mailchimp-expert Kristian Sauer

Alle Mailchimp cursussen, workshops en trainingen worden gegeven door Kristian Sauer. Kristian heeft meer dan 15 jaar ervaring met het maken en verzenden van online nieuwsbrieven. Met zijn uitgebreide kennis van ICT kan Kristian nieuwsbrief templates ontwerpen en programmeren. Sinds 2010 werkt Kristian met Mailchimp en verzorgt hij de Mailchimp-mailings voor diverse opdrachtgevers.

Vanaf 2016 organiseert Kristian Mailchimp cursussen voor bedrijven en organisaties. Als officieël Mailchimp-expert kent Kristian alle ins en outs van het programma, kan hij snel schakelen, met je meedenken en helpen oplossingen te vinden voor problemen waar jij tegen aanloopt. Ook tijdens de cursus!

mailchimp partner

Mailchimp basis & gevorderd “ Ik heb de Mailchimp voor beginners en gevorderden op 1 dag gedaan. Top trainer, goede en duidelijke uitleg. Weet nu hoe ik mailchimp kan gebruiken en wat de mogelijkheden zijn. Mooie layouts voor nieuwsbrieven te schrijven. Dank je wel Kristian. ” - Nationale-Nederlanden Rating: 10 van 10
Mailchimp basis “ Je kan een nieuwsbrief versturen en een nieuwsbrief versturen. Maar met de opgedane kennis van Westdesign maak je het verschil: het maken gaat veel makkelijker en doelgerichter waardoor er meer tevreden gezichten zijn bij de nieuwsbrief. Ergens moet het verschil zitten, toch? En daar wordt ook ik blij van! ” - ScamiloN Rating: 10 van 10
Mailchimp gevorderd “ Ik heb de workshop Mailchimp gevorderd gevolgd bij Westdesign. De workshop was zeer interessant en alles wordt weer even opgefrist. Ik stuur maandelijks een nieuwsbrief naar onze abonnees en met de tips & trucs van Kristian (Westdesign) kom je erachter dat Mailchimp nog veel meer mogelijkheden biedt. Een echte aanrader! ” - Huyser fietsen Rating: 10 van 10
Mailchimp basis “ Je kan een nieuwsbrief versturen en een nieuwsbrief versturen. Maar met de opgedane kennis van Westdesign maak je het verschil: het maken gaat veel makkelijker en doelgerichter waardoor er meer tevreden gezichten zijn bij de nieuwsbrief. Ergens moet het verschil zitten, toch? En daar wordt ook ik blij van! ” - ScamiloN Rating: 10 van 10
Mailchimp basis “ Ik ben heel blij dat ik de beginnerscursus Mailchimp heb gevolgd bij Kristian van Westdesign. Ik kan nu vaker nieuwsfeiten op salarisgebied verspreiden onder mijn klanten zonder direct afhankelijk te zijn van derden. Eén avond instructies en uitleg is voldoende om met Mailchimp aan de slag te gaan; een goede investering dus!! ” - Salaris Compleet Rating: 10 van 10
Mailchimp gevorderd “ Een uitgebreide en persoonlijke workshop gehad van Kristian, waarbij we inhoudelijk veel mogelijkheden hebben geleerd en handige tips en tricks hebben gekregen. ” - BING Rating: 10 van 10

De belangrijkste vragen over Mailchimp en nieuwsbrieven

Wat is Mailchimp?

Mailchimp is een praktische tool waarmee je zelf online nieuwsbrieven kunt ontwerpen, opstellen en verzenden naar jouw contacten. Nadat je een gratis account hebt aanmaakt kun je direct aan de slag. Ook met een gratis account beschik je over voldoende functionaliteiten om snel doelgroepgerichte nieuwsbrieven te versturen.

Wat zijn de voordelen van Mailchimp?

Mailchimp is gratis en gebruikersvriendelijk. Het programma is gebaseerd op een ‘drag-and-dropsysteem’, waarin je gemakkelijk jouw nieuwsbrief inricht en opmaakt. Je kunt je nieuwsbrief op simpele wijze indelen en je teksten voorzien van verschillende lettertypes of andere formaten. Abonnees importeer je eenvoudig uit bijvoorbeeld Excel-lijsten. Daarnaast is Mailchimp te koppelen met je website en kunnen bezoekers van je website zich aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Nadat je een nieuwsbrief hebt verzonden kun je de statistieken inzien van je mailing. Daaruit lees je bijvoorbeeld af hoe vaak ontvangers je nieuwsbrief hebben opengeklikt en kun je zien welke ontvangers dat waren.

Waarom Mailchimp gebruiken?

Met Mailchimp is het mogelijk om gemakkelijk nieuwsbrieven naar ontvangers op grote verzendlijsten te versturen. Mailchimp zorgt voor de aflevering en heeft een goede reputatie als het gaat om bezorgresultaten. Dat betekent dat een groot percentage van de verzonden mailings daadwerkelijk aankomt in de mailbox van jouw contact.

Ontvangers lezen hun mailberichten op zowel smartphone als op de laptop of tablet. Mailchimp maakt gebruik van verschillende beeldformaten. Dat betekent dat een standaard Mailchimp ontwerp-template automatisch wordt geschaald op het apparaat waarop je ontvanger het e-mailbericht opent. Dit heet responsive design. Op deze manier is je nieuwsbrief op laptop, smartphone of tablet eenvoudig en in het juiste formaat te lezen.

Mailchimp bevat geavanceerde functies. Als je alleen eenvoudige nieuwsbrieven wilt versturen dan zitten deze functies je niet in de weg. Meer weten? Met de Mailchimp-workshops van Westdesign leer je de fijne kneepjes van het Mailchimp-programma in praktijk te brengen. Zo bespaar je tijd en die gebruik je natuurlijk voor je Mailchimp-campagnes!

Wat kan je met Mailchimp?

Van eenvoudige online-nieuwsbrieven tot meer professionele e-mailcampagnes: met Mailchimp kan het allemaal! Een fors onderdeel binnen Mailchimp is Marketing Automation. Hiermee kun je je nieuwbrieven automatisch door Mailchimp laten verzenden. Uiteraard vraagt dit van jou het nodige voorwerk als het gaat om de opties die je vooraf moet instellen. Stel, je wilt een serie introductiemails over jouw organisatie aan nieuwe abonnees verzenden en ze wekelijks op de hoogte houden van je nieuws. Dan kan Marketing Automation voor jou interessant zijn omdat je klanten op die manier automatisch worden voorzien van jouw aanbiedingen en acties. Daarnaast kun je in Mailchimp landingspagina’s, social media advertenties en posts ontwerpen en aanmeldformulieren van Mailchimp op jouw website plaatsen. Zeer geschikt als je een webshop heb en meer aan promotie wilt doen!

Wat kost Mailchimp?

Met een gratis account kun je al veel bereiken, maar er zijn wel restricties. Het programma bevat tientallen templates en daarvan zijn alleen de gangbare templates gratis. Je kunt slechts één lijst (Audience-list) met contactpersonen aanmaken en je mag maximaal 2000 abonnees hebben. Onderaan je nieuwsbrief verschijnt standaard het Mailchimp-logo. Sinds mei 2019 zijn er drie abonnementsvormen mogelijk: twee instapabonnementen voor een maandbedrag van $ 9,99 en $ 14,99 dollar en daarnaast is er een variant vanaf $ 299,-. Deze laatste optie is meer geschikt voor grote organisaties. Westdesign leert je alle mogelijkheden van een gratis account te benutten.