Ga ook goede e-mail nieuwsbrieven maken met Mailchimp

Een nieuwsbrief maken kun je eenvoudig zelf doen. Dit wil je echter direct goed verzorgen vanaf je eerste mailing. Het zou zonde zijn als mensen zich uitschrijven voor je nieuwsbrief omdat er iets niet klopt. Dit blijft uiteraard altijd een uitdaging, met het toepassen van juiste tips kan je dit voorkomen of juist nieuwe ontvangers van je nieuwsbrief bijschrijven! Op deze pagina kun je een kort en bondig overzicht vinden van hoe je kan beginnen met het versturen van een nieuwsbrief. Wil je hier meer over weten of dieper ingaan op de materie? Dan adviseren we er een expert bij te halen.

Hoe maak ik een nieuwsbrief
Duurt 1 dag
Een nieuwsbrief maken kun je eenvoudig zelf doen. Op deze pagina kun je een kort en bondig stappenplan vinden. Hierin staat beschreven hoe je nieuwsbrieven kunt gaan versturen.

 1. Kies een platform waarmee je een nieuwsbrief kunt maken en versturen image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Een goed platform voor het opmaken en versturen van nieuwsbrieven is Mailchimp. Maak hiervoor op www.mailchimp.com

 2. Bedenk per nieuwsbrief een duidelijk doel image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Wat is het doel van je nieuwsbrief? Wil je alleen informeren of juist interesseren.

 3. Schrijf duidelijke teksten image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Schrijf teksten waarmee je jouw doel kunt bereiken. Kort maar krachtig is vaak beter. Soms is het beter je boodschap over meerdere mailings te spreiden.

 4. Bedenk goede triggers image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Schrijf een pakkende onderwerp en koptekst. Je nieuwsbrief zal beter geopend worden. Bedank ook een goede knoptekst(en) als call-to-action(s)

 5. Maak een passend ontwerp image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Binnen Mailchimp kun je zelf aan de slag om een mooi passend ontwerp te maken op basis van jouw doel en teksten.

 6. Je nieuwsbrief versturen image hoe maak ik een nieuwsbrief

  Zorg ervoor dat je een lijst met contacten hebt klaarstaan. Eenmaal je nieuwsbrief opgemaakt en voorzien van de juiste teksten dan kun je bij Mailchimp d.m.v. een campagne deze versturen.

Wij helpen je graag verder!

In de vorm van privéles of incompany les aan kleine groepen verzorgen wij workshops om zelf een digitale nieuwsbrief te kunnen versturen.
Ben je nieuw met Mailchimp dan bieden we een basis workshop aan. Anders kun je kiezen uit cursussen en trainingen die verder gaan.

 

Over Mailchimp-expert Kristian Sauer

Alle Mailchimp workshops en trainingen worden gegeven door Kristian Sauer. Kristian heeft meer dan 15 jaar ervaring met het maken en verzenden van online nieuwsbrieven. Met zijn uitgebreide kennis van ICT kan Kristian nieuwsbrief templates ontwerpen en programmeren. Sinds 2010 werkt Kristian met Mailchimp en verzorgt hij de Mailchimp-mailings voor diverse opdrachtgevers.

Vanaf 2016 organiseert Kristian Mailchimp workshops voor bedrijven en organisaties. Als Mailchimp-expert kent Kristian alle ins en outs van het programma, kan hij snel schakelen, met je meedenken en helpen oplossingen te vinden voor problemen waar jij tegen aanloopt. Ook tijdens de workshop!

Hoe maak ik een nieuwsbrief? Mailchimp basis & gevorderd “ Ik heb de Mailchimp voor beginners en gevorderden op 1 dag gedaan. Top trainer, goede en duidelijke uitleg. Weet nu hoe ik mailchimp kan gebruiken en wat de mogelijkheden zijn. Mooie layouts voor nieuwsbrieven te schrijven. Dank je wel Kristian. ” Rating: 10 van 10 - Nationale-Nederlanden Hoe maak ik een nieuwsbrief? Mailchimp basis “ Je kan een nieuwsbrief versturen en een nieuwsbrief versturen. Maar met de opgedane kennis van Westdesign maak je het verschil: het maken gaat veel makkelijker en doelgerichter waardoor er meer tevreden gezichten zijn bij de nieuwsbrief. Ergens moet het verschil zitten, toch? En daar wordt ook ik blij van! ” Rating: 10 van 10 - ScamiloN Hoe maak ik een nieuwsbrief? Mailchimp gevorderd “ Ik heb de workshop Mailchimp gevorderd gevolgd bij Westdesign. De workshop was zeer interessant en alles wordt weer even opgefrist. Ik stuur maandelijks een nieuwsbrief naar onze abonnees en met de tips & trucs van Kristian (Westdesign) kom je erachter dat Mailchimp nog veel meer mogelijkheden biedt. Een echte aanrader! ” Rating: 10 van 10 - Huyser fietsen Hoe maak ik een nieuwsbrief? Mailchimp basis “ Je kan een nieuwsbrief versturen en een nieuwsbrief versturen. Maar met de opgedane kennis van Westdesign maak je het verschil: het maken gaat veel makkelijker en doelgerichter waardoor er meer tevreden gezichten zijn bij de nieuwsbrief. Ergens moet het verschil zitten, toch? En daar wordt ook ik blij van! ” Rating: 10 van 10 - ScamiloN Hoe maak ik een nieuwsbrief? Mailchimp basis “ Ik ben heel blij dat ik de beginnerscursus Mailchimp heb gevolgd bij Kristian van Westdesign. Ik kan nu vaker nieuwsfeiten op salarisgebied verspreiden onder mijn klanten zonder direct afhankelijk te zijn van derden. Eén avond instructies en uitleg is voldoende om met Mailchimp aan de slag te gaan; een goede investering dus!! ” Rating: 10 van 10 - Salaris Compleet